Tanzania nyhedsmail 2 : Marts 2020

Kære Tanzania deltager - og dine forældre

Denne mail er meget vigtig for ALLE – Vær venlig at læse det hele – gerne 2 gange, og skriv til mig med spørgsmål nu, og IKKE dagen før deadline !

 

Der er nu 4 måneder til vi skal afsted, og dette er den anden informations mail, som du frem til maj, modtager en gang om måneden. Fra juni vil der være en ugentlig informationsmail.

 

Denne mail koncentrer sig om Child Travel Permission Letter og vaccinationer.

Da vi kommer til at behandle særlig følsomme personoplysninger, kan du læse vore GDPR politik her: http://fdfonline.dk/gdpr

I forbindelse med rejsedokumentationer, udstedes en særlig fortrolighedserklæring i forbindelse med netop denne rejse.

 

Alle har afleveret den nødvendige dokumentation for at vi kan udfærdige ”Child Travel Permission Letter” og pasnummer dokumentere flybilletter.

Nogle enkelte vil blive bedt om at tage dokumenterne med igen, når ”Child Travel Permission Letter” skal underskrives, så vi kan få det helt rigtigte.

 

Lidt information omkring forløbet af dette, og hvad du som deltagere (og dine forældre), måske ikke tænker over.

Hvorfor er det vigtigt at gøre PRÆCIS som der står i vejledningen:

Eksempel 1: Scanningskopi i PDF format af deltager passets billedside på hvidt A4 papir midt på papiret og i original størrelse.

Så skal man ikke tage et foto af passet eller tilpasse størrelsen på passet. Hvorfor: Fordi at ved en kontrol skal vores dokumentation være identisk. Vi vil ikke risikere at børn bliver udtaget til speciel kontrol eller tilbageholdt, som følge af ”afvigende” dokumentation.

Scanner = scanner i A4 og ikke en mobil app. A4 er 29,7 x 21 cm. og intet andet

Eksempel 2: Alle ovenstående dokumenter - i KORREKT A4 papirstørrelse, orginal dokumetstørrelse og PDF format - vedhæftes en mail, som EN samlet PDF fil med filnavn: Fornavn "mellemrum" efternavn og sendes til dokument@FDFonline.dk.

Så skal man ikke vedhæfte 4 dokumenter. Hvorfor: Fordi det er et kæmpe arbejde at arrangere en tur som denne, og hvis der skal håndteres og kontrolleres 300 dokumenter i stedet for 80, er chancen for fejl betydelig større, ligesom det er unødigt arbejde.

 

Vi udarbejder nu et "Child Travel Permission Letter" for alle deltagere under 18 år.

Denne ”Rejse deklaration” er VIGTIG, da det er den ENESTE måde vi som forening, kan dokumentere af vi må rejse med personer under 18 år, der ikke er ledsaget af BEGGE biologiske forældre/forældremyndighedsindehavere.

 

Fra onsdag den 18. marts kl. 18:00, vil en kuvert med nedenstående dokumenter, ligge klar til alle deltagere på kontoret i FDF Huset:

En fortrolighedserklæring – som skal beholdes

En deltager erklæring – som skal underskrives af forældremyndighedsindehaver(e)

Et Child Travel Permission Letter – som skal underskrives af forældremyndighedsindehaver(e)

 

Her vil der være tale om "rigtige papirdokumenter", som skal underskrives af forældremyndighedsindehaverne.

Forældre SKAL komme forbi kontoret og underskrive. (Begge forældre behøver ikke underskrive samtidig.)

Har man ikke mulighed for at komme forbi, kan dokumenter i særlige tilfælde sendes, men så er det begge forældre der skal underskrive, hvorefter det returneres ifølge aftale.

Ønsker man dette, skal man skrive til ulrik@friis.biz

 

DEADLINE:

Dokumenter kan underskrives hver onsdag i FDF Huset mellem 17:00 og 21:00 frem til onsdag den 2. april, som er ABSOLUT sidste frist.

 

Vaccinationer:

Vi skal have dokumentation for de vaccinationer vi kræver for at deltage i Tanzaniaturen:

Vi følger Statens Serum Instituts (SSI) anbefalinger for rejser til Tanzania, som er bekræftet af rejsebureauet.

Ved tvivlsspørgsmål bedes man kontakte egen læge.

(Ledere skal have samme vaccinationer, men ikke fremsende dokumentation)

 

Hepatitis A

Gyldig stivkrampe og difteri

Gul feber

Uddybning: skal jf. vejledningen være gjort 10 dage før afrejse, MEN da den kan give lidt ømhed og giver livslang beskyttelse, SÅ FÅ BETILT TID NU – Du SKAL have den før 27. maj – da vi kræver dokumentation denne dag.

 

Malaria tabletter

Tal med lægen om det. Som nævnt er det en god ide at teste det af i nogle dage, længe før vi skal afsted

Malarone er det mest kendte mærke, mens Malastad er det samme og koster betydelig mindre.

Tabletterne skal tages første gang om morgenen på afrejsedage (1 døgn før ankomst til destination) og 7 dage efter hjemkomst (= 4. til 25. juli = 22 tabletter = 2 pakker á 12 stk.) 2 tabletter kan så bruges til test i 2 på hinanden følgende dage.

 

Skal ikke dokumenters. Type mv. skal noteres på den personlige side. Information om hvordan det skal gøres, oplyses i info-mailen i april og maj.

 

ÆNDRING:

Du skal have internationalt vaccinationskort, der dokumentere din Gul Feber Vaccine.

(Få gerne skrevet Hepatitis A samt Gyldig stivkrampe og difteri ind på dette)

(ALLE) Vaccinationskort SKAL medbringes på rejsen.

 

Vi skal før onsdag 27. maj kl. 21:00 have følgende

•    Dokumentation for gyldig Hepatitis A, stivkrampe og difteri samt Gul feber som kopi af PRÆCIS de(t) vaccinationskort, du medbringer på turen.

Du bestemmer selv hvordan du vedhæfter dokumentationen til den mail du fremsender til vaccination@FDFonline.dk

Det kan være en scanning eller billede, men dit navn og hvilke vacciner du har, skal TYDELIGT fremgå

I Emnefeltet skrives: Fornavn og efternavn på deltageren - og INTET andet

 

Når du sender mail til vaccination@FDFonline.dk modtager du et autosvar om at vi har modtaget din mail. Det er ikke en kvittering på, at det du har fremsendt, er korrekt!

Med jævne mellemrum gennemgår jeg modtagne dokumenter på mailadressen. Er alt i orden, vil du på FDFonline (når du er logget ind) under "Mit Overblik" kunne se at du er tilmeldt Vaccinationsdokumenter modtaget", når alt er OK. Er der fejl, skriver jeg til dig.

 

Diæter/allergier:

Vi har mulighed for at tage specielle hensyn hvis der er specielle fødevarer du ikke kan tåle. Vi tager ikke hensyn til almindelig kræsenhed og fravalg af fødevare af religiøse, politiske eller idealistiske grunde. Det betyder at vi kan kræve et hensyn lægeligt dokumenteret! Det skal angives med præcise informationer under bemærkninger på brugerprofilen senest den 1. april 2020

Teksten bedes skrevet på engelsk.

 

Visum:

I info-mailen for februar skrev jeg at information om hvordan man skal søge e-visa, ville følge med denne info.

Da det SKAL gøres med specifikke data, som jeg ikke har helt på plads med Tanzania Tours, kommer det først i april info – OG man skal IKKE gøre noget før den præcise vejledning er lavet.

 

Mobiltelefoner - blot for at slå det helt fast:

Mobiltelefoner eller andet kommunikationsudstyr der indeholder WiFi etc. må IKKE medbringes, for deltagere under 18 år.

AL kommunikation med Danmark foregår via turchefen og ikke via facebook, instagram, snapchat etc.

Dette har fra starten være meldt helt klart ud – så hvis du ikke har et digitalkamera, er det nu du skal have et, eller låne dig frem.

 

Bagage:

I Tanzania er der totalt forbud mod plastikposer. Denne lov er blevet indført i et forsøg på at begrænse omfanget af miljøskadelig plastik i naturen i Østafrika.

Den eneste undtagelse for denne lov er de små "lynlås-poser", man bruger til at opbevare toiletsager under rejsen, og som man har med i håndbagagen.

Mere info om bagage i en senere mail

 

Corona virus:

Vi følger naturligvis nøje med i situationen.

Udviklingen kan gå i alle retninger, og der er stadig 4 måneder til vi skal afsted, så alt vil være gætteri på nuværende tidspunkt.

Som udgangspunkt følger vi udenrigsministeriets rejsevejledning (=forsikringsspørgsmål), og så længe at rejser til Tanzania ikke frarådes her, skal vi afsted.

FDF F5 Mariendals bestyrelse behandler situationen på deres møde mandag den 9. marts, da en aflysning har alvorlige konsekvenser for foreningen.

 

Sidste rate betaling: (mere om dette i april)

1.500 kr. skal indbetales mellem 20. april 2020 & 1. maj 2020

1. maj 2020 : restbeløb: 0-500 kr. (Afhængig om der er solgt skrabelodder)

 

Turens informationer finder du på FDFonline.dk/tanzania