JAPAN nyhedsbrev uge 25

Kære Japan deltager og dine forældre.

Der er nu under en måned til at vi skal afsted, og vi havde ledermøde i onsdags, hvor vi fik styr på rigtig mange detaljer.

Op til afrejsen vil du modtage information, som herunder, og det er vigtigt at du/I læser det.

Næste vigtige deadline er søndag den 25. juni – altså om 2 dage !

 

Tur T-shirt (STØRRELSES DEADLINE: 25. JUNI KL. 23:00): 34 mangler

Vi har besluttet at bestille 2 stk. tynde svedtransporterende T-shirt( sports/løbe t-shirt) med tryk til alle deltager.

For at kunne bestille t-shirt skal vi bruge deltagernes størrelse.

Tilmelding sker på hjemmesiden efter størrelse. Vær omhyggelig ved størrelsestilmelding, da det er noget bøvl at skulle ændre noget efterfølgende.

Er du i tvivl om størrelsesvalg, så vælg hellere et nummer større, så den er lidt luftig.

Alle får også udleveret 1 cap/kasket og 1 bøllehat med tryk.

 

FDFonline.dk/8-10

FDFonline.dk/12-14

FDFonline.dk/S

FDFonline.dk/M

FDFonline.dk/L

FDFonline.dk/XL

FDFonline.dk/XXL

FDFonline.dk/XXXL

 

Husk at afsætte plads i bagagen til de 2 t-shirt som udleveres på afrejsedagen.

Har du ikke ”tilmeldt” dig din størrelse, vil du få en størrelse udleveret, og vi kan ikke garantere at den passer.

Der vil være på turdage mv. være krav om fælles beklædning med FDF t-shirt og/eller cap/bøllehat og man er IKKE undtaget fordi man har ”glemt” at bestille den rigtige størrelse !

Senest den 15. juli: Det er vigtig at brugerprofilen på FDFonline.dk er 100% opdateret med samtlige telefonnumre og forældrene har sat flueben i modtag SMS beskeder, da vi SMS'er hver gang der er nye billeder og informationer. Vi udsender kun SMSer mellem kl. 7:00 og 22:00 dansk tid. Ved ud- og hjemrejse informere vi dog døgnet rundt.

Bemærkningsfeltet skal være udfyldt med alle nødvendige informationer som: medicin, køresyge og evt. øvrige informationer som allergi etc.

Står medbragt medicin ikke her, kommer det ikke med !

 

Medicin:

Det er ikke tilladt at medbringe nogen former for medicin inkl. p-piller o.lign., medmindre det er angivet med præcise informationer under bemærkninger på brugerprofilen senest den 15. juli 2017

Det gælder også for ganske almindelig hovedpinetabletter og andet håndkøbsmedicin.

Medicin ifølge aftale, opbevares af deltageren/lederne og skal være i original emballage, med apotekets navn label, bilagt original indlægsseddel samt en officiel beskrivelse af produktet på engelsk.

Medicinen skal forevises turens medicin ansvarlige når vi mødes ved FDF huset. Herefter kan medicinen pakkes i kufferten. Bliver vi stoppet i tolden og ovenstående retningslinjer IKKE er overholdt, holdes deltageren ansvarlig og erstatningspligtig for SAMTLIGE omkostninger som vi som rejseselskab bliver påført.

FDF F5 Mariendal medtager smertestillende medicin til børn der kan fås i håndkøb. Udlevering foretages af lederne efter en personlig vurdering. Ved akut skade med lægeordineret medicin udleveres dette i henhold til lægens anvisning.

Udlevering af medicin:

Turens 2 medicinansvarlige/sygeplejersker Annette Hartmann & Lena Meng vurdere nøje det anmeldte medicin og fastsætter/bestemmer suverænt hvordan medicinen skal opbevares og udleveres på turen.

For turens yngste vil de som udgangspunkt stå for udleveringen = sikring af korrekt indtagelse/dossering mv. Har nogle deltagere anmeldt medicin, der kan udgøre en fare for andre, eller som kræver speciel opmærksomhed, forbeholder vi os ret til at opbevare medicinen, så den ikke er tilgængelig for turens øvrige deltagere.

Er der specielle forholdsregler, bedes det anført i den personlige profil senest 15. juli 2017 – aldrig en mundtlig besked på afrejsedagen !

 

Myggebalsam:

FDF F5 Mariendal indkøber effektivt myggebalsam til alle deltagere i Japan, som med stor sandsynlighed er nødvendigt i campen.

Medbringer du egen myggespray el. lign eller der specielle forholdsregler, bedes det anført i den personlige profil senest 15. juli 2017 – aldrig en mundtlig besked på afrejsedagen !

 

Bagage:

Pak i kuffert, og husk at sovepose/lagenpose skal være i kufferten. (IKKE noget underlag – det udleveres i campen)

Der kan ikke vaskes undervejs. (I helt specielle utilsigtede tilfælde, løses dette naturligvis.)

 

Den vejledende pakkeliste er nu klar og kan hentes på hjemmesiden: www.FDFonline.dk/pakkeliste

Forventet vejr i Japan: Dag: 25-30 / Nat: 20-25  (I campen ned til 15 grader om natten i telt)

 

Du må medtage 1 stk. bagage på max 23. kg. (max. 158 cm. = længde+bredde+højde)

Du skal således IKKE møde op med 2 stk. bagage på afrejsedagen, da al bagage mærkes med nummereret bagagetags, så vi kan identificere al bagage hurtigt - og vi laver IKKE om på systemet på rejsedagen.

Undlad at benytte dit eget bagagetag med privatadresse, da alle nødvendige adresser vil fremgå (engelsk/japansk) på det du får udleveret.

Du skal SELV kunne håndtere/trække din bagage/kuffert på hjul.

 

Håndbagage:

Håndbagage må max. veje 8 kg. og have størrelsen 55 x 40 x 23

Der foretages visuel kontrol af håndbagage ved FDF huset på afrejsedagen.

 

Slik:

Du må gerne have ”rejse-slik” med på turen. Tag det med som du og dine forældre syntes er rimeligt – men ikke så meget at du bliver dårlig !

På den 11 timer lange flyvetur mellem Tyskland og Japan bliver serveret 2 måltider mad, og det forventes at der er gratis drikkevare og snack under hele flyvningen.

 

Lommepenge:

Alle deltagere må medbringe et valgfrit beløb i lommepenge i Japanske Yen (JPY). Hver enkel deltager skal selv sørge for at veksle. Såfremt man ikke har planer om specielle indkøb i Japan, anbefaler vi et beløb på max. 20.000 JPY.

Alle børn over 13 år kan få et VISA Debet / Mastercard debet kort, men bemærk at brug at kort i Japan ikke er særlig udbredt. Kortet kan hovedsageligt anvendes til kontanthævninger i ATM maskiner placeret i 7-Eleven, som er de eneste der tager udenlandske kort. Kontakt egen bank for nærmere information.

Alle medbragte penge er helt på eget ansvar (også i forbindelse med indrejse), og FDF dækker ikke tyveri og bortkomst. Dette gælder også penge indsat i lejrbanken. FDF F5 Mariendal har ingen forsikring. Vi gør alt hvad der er muligt for at sikre pengene, på samme måde som alle pas og rejsedokumenter sikres, men vi kan ikke holdes erstatningsansvarlige.

HUSK at man maximalt må indføre for 3.250 kr. varer i DK. Vi siger farvel ved bagage båndet i Københavns Lufthavn, og bliver du taget i tolden, er det dine forældres problem.

 

Lejrbank: (Deadline: 15. juli kl. 23:00)

For de mindste tilbyder vi en lejrbank, men MAN SKAL være tilmeldt.

Tilmelding sker her: www.FDFonline.dk/lejrbank (når man er logget ind)

I bemærkningsfeltet skal der angives hvor mange JPY man ønsker at medtage/indsætte. Hver enkel deltager skal selv sørge for at veksle. Vi modtager således ikke danske kroner !

Tilmeldes søskende samtidig, skal navn og beløb for hvert barn angives i bemærkningsfeltet.

 

På rejsedagen, EFTER fællesinformation kl. 10:10, afleveres det præcise beløb, som er angivet i tilmeldingen, HVERKEN MERE ELLER MINDRE til Michael ”Røde” Olesen.

Pengene udbetales løbende på turen i samråd med barnet, så der også er til turens sidste dage !

 

God Sankt Hans aften