Faciliteter & info

Området:
Lejren er beliggende i Gammel Almind, en lille landsby 10 km. syd for Viborg ad rute 13. Lejrgrunden grænser direkte ned til Hald Sø, en af Danmarks dybeste søer.
Hele området omkring søen blev fredet i 1939.

Hovedejren indeholder: (renoveret i 2011)
Der er i alt 12 soverum, indrettet i 3 sektioner.

1. sektion med indgang fra hall:

  • 2 stk. 4 personers værelser med eget bad/wc
  • 2 stk. 5 personers værelser med eget bad/wc

2. sektion med indgang fra det fri:

  • 2 stk. 4 personers værelser med eget bad/wc (indrettet for kørestolsbrugere)
  • 2 stk. 6 personers værelser med eget bad/wc

3. sektion med indgang fra det fri:

  • 2 stk. 4 personers værelser med eget bad/wc (indrettet for kørestolsbrugere)
  • 2 stk. 6 personers værelser med eget bad/wc

I alt 58 sengepladser.

Alle soverum har etagekøjer (90x200) og mulighed for tøjophængning. Alle rum har gulvvarme og bevægelsesstyret lys. Der er centralt styrede brandalarmer i alle soverum, ligesom der er WiFi adgang i alle rum. Adgang til soverummene sker gennem en fordelingsgang. Al adgang til bygningen er niveaufri.

Lederbygningen indeholder: (renoveret i 2013)

  • 4 stk. 4 personers værelser (enkel senge med skuffeseng)

I alt 16 sengepladser.

Desuden en stor dagligstue, 2 toiletter og 2 baderum samt en dejlig glasveranda med udsigt over lejren.

Der er niveaufri adgang til lejren for kørestolsbrugere..

Kampestensbygning: (Ombygget i 2021)
Stort flot industri køkken på 48 m² og er indrettet med et rustfrit 6 zoners højdejusterbart industri-el-komfur, industriovn med dampfunktion (10 x 1/1 GN plader), højdejusterbar kipsteger, 10 kg. kartoffelskrællemaskine, stor røremaskine, kogetaburet med 50 L. gryde, profesionel foodprocessor/multisnitter, robotmixer med stavblender og piskefuktion til store gryder, fuldautomatiske kaffemaskiner med integreret varmtvandsautomat til the mv., 6 m3 kølerum, 500 liter fryseskab, fuldautomatisk industriopvaskemaskine og alt service og serveringsudstyr til 120 personer samt store gryder og pander. Inventarliste kan ses her.
Spisesalen er på 160 m², og udstyret med borde og stole til 120 personer der kan placeres efter eget ønske. Her er også 5 stk. højstole til små børn. 

Friis Møderum 36 m2, med plads op til 20 personer

Walther Panoramasal 60 m2, med plads op til 30 personer

Udendørs panoram terasse på 44 m2 med 4 bord/bænkesæt

Endvidre ankomst med garderobe og trappe til 1. sal, depot til stole/borde og spil, samt 2 toiletter. 

Energi:

Hald Sø Lejren er på over 1000 indendørs kvadratmeter, og med de voldsomt stigende energipriser, kan det få økonomisk indflydelse på dit ophold, da energi og forbrug afregnes særskilt.

Varm kun de rum op, som skal bruges.

Hold døre lukket. Der er gulvvarme alle steder, så reaktionstiderne er ikke så hurtige

Om sommeren, når det er varmt, er det naturligvis ikke så aktuelt, men sørg for at der ikke er tændt for varmen ved en fejl.

Lejrgrunden:
Store dele af grunden er fredet og beplantet med skov, lyng mv. Arealet er så kuperet, at det ofte har været vanskeligt at dyrke de arealer, der har været udlagt til afgrøder.

Mellem Grønningen ved søen og grundens sydgrænse findes det bedste udsigtspunkt for udsyn over søen. I øvrigt er der 5-6 steder med højder på 50-60 moh. Hald Sø's vandspejl ligger 9 moh.

Langs med søen er der flere kilder - væld som det hedder i Jylland. Det største af disse "Vælden" tjener som vandforsyning ved teltlejre. I "Vældens" udløb i søen ligger lejrens robåd, og her er både- og badebro.

Færdsel er tilladt overalt i skovarealerne og på de udlagte græsarealer. Grundens areal er på 32 tdr. land eller 174.824 m². En tur rundt langs grundens grænser tager ca. en time. Selve sommerlejren ligger i grundens østlige ende ca. 900 m fra søen.
Der er indrettet en stor hesteskoformet lejrbålsplads i nærheden af lejrbygningerne.

Der er på grundens græsareal indrettet fodboldbane og volleyballbane.
Der er findes  også et stort legeland med forskellige aktiviteter, svævebane, karussel og gynger.
Grunden er fortrinlig til alle slags øvelser og kræver ikke speciel tilladelse, såfremt det foregår på grunden tilhørende lejren.

Enhver form for motoriseret kørsel på græsarealerne er strengt forbudt. Det gælder biler, ATVer, Go-cards, knallerter mv.

Evt. kørsel til søen, må kun ske ad hjulsporet langs læbæltet modsat lejrbygningerne.

Teltlejr og arrangementtelte mv.

Det er kun tilladt, med skriftlig tilladelse, at slå telte op på lejrens grund. Det gælder alle former for telte inkl. tipier, pavillioner, festtelte etc. Se nærmere under de enkelte arrangementstyper til venstre i menuen.

Båden:

I Hald Sø ved bådebroen ligger en stor robåd med plads til maksimalt 12 personer. Til båden hører 6 årer og ror. Båden inkl. redningsveste og øvrigt sikkerhedsudstyr står til lejerens disposition fra forår til efterår, under forudsætning af sikkerhedsinstruktionen for bådens benyttelse overholdes. Sikkerhedsinstruktionen kan læses her.

Badning:

Der kan bades i Hald Sø.

Teknik på lejren:

Fyrrummet er indrettet med lejrens jordvarmeanlæg og anden teknisk installation, en vaskemaskine og tørretumbler, samt koste mv. er anbragt her.  Afstilling af lejrens interne brand varslingsanlæg er også placeret her.

I hovedindgangen er placeret et panel, der skal styre (låse & åbne) lejrens udvendige døre.

I Hornsyld Salen (spisesalen) kan alle ovenlys vinduer centralt styres (åbne/lukke) I Friis Møderum og Walther Panoramasal (de 2 møderum) kan ovenlysvinduerne styres lokalt.

Opholdsstue (lederbygning):

Opholdsstuen er udstyret med "konferencebord og stole til 12 personer.

Ved glasverandaen er der 8 lænestole med tilhørende borde.

I opholdsstuen er også placere 12 udendørs stole samt 12 plaider (indendørs møbler må IKKE komme udenfor).

 

AED - Hjertestarter:

Udenfor på facaden ved køkkenet, er opsat hjertestarter, som instruerer på dansk ved opstart.

Den er monteret med elektroder til voksne, men der er et sæt til børn.

HUSK det er på ingen måde legetøj, og skabet må ikke åbnes "for sjov". Når skabet åbnes lyder en høj hyletone, og der sendes automatisk besked til udlejer.

Når skabet har været åbnet unødvendigt, skal udstyret kontrolleres, og lejer pålægges et gebyr jf. prisoversigten.

Hjertestarten er tilmeldt det centrale register for hjertestartere, og naboer til lejren, er tilmeldt som hjerteløbere

Internet:
Lejren er udstyret med trådløs internet, som frit kan benyttes af brugerne. Forbindelsen med hastigheden 1000/1000 Mbit/s er et gratis tilbud og der ydes ingen garanti for denne hastighed, ligesom der ikke ydes lejereduktion ved evt. nedbrud.

For at få adgang til netværket og dermed internettet kræves det at man har adgang, hvilket gøres ved at sætte sin maskine op til følgende:

SSID: FDFlejr

Password: FDFsommerlejr

Der er ingen fastnettelefon på lejren.

Projektor & TV:

I de 2 mødeum på 1. sal i kampestensbygningen er opsat 85" interaktivt touch smartbord. Der er indgang til egen PC via HDMI samt Chromecast (Der kan ikke modtages analoge TV-kanaler)

I lederbygningens opholdsrum er opsat 42" TV med Chromecast (Der kan ikke modtages analoge TV-kanaler)

Ovenstående er et gratis tilbud og der ydes ingen garanti for tilkoblingsmulighed af eget udstyr, ligesom der ikke ydes lejereduktion ved evt. nedbrud, funktionsfejl etc. Bemærk at erstatningsprisen ved indgreb i kabler og opsætning er meget høj, ligesom bortkomst af stylus, er kostbart. Touch-skærmen kan ridses ved brug af "uatoriseret" stylus (kuglepen el. lign), og ved ridser kræves skærmen udskiftet !

Lyd & Lys

I Svend Hornsyld salen (spise-/festsal) er installeret storet lyd udstyr, som kobles op med eget device via Bluetooth jf. vejledning på lejren.

Ligeledes er installert lysshow lamper, som er forudprogrammeret, og betjenes via panel, jf. vejledning på lejren.

Ovenstående er et gratis tilbud og der ydes ingen garanti for tilkoblingsmulighed af eget udstyr, ligesom der ikke ydes lejereduktion ved evt. nedbrud, funktionsfejl etc. Bemærk at erstatningsprisen ved indgreb i lamper, styringsboxe, kabler og opsætning er meget høj,

Strøm til eget udstyr, findes i 2 teknikbox i hver enden af Svend Hornsyld salen og inden holder 230V/13A, 400V/16A CCE, og RJ45 netværksudtag

I køkken er installeret højtalersystem, som kobles op med eget device via Bluetooth jf. vejledning på lejren. (IKKE aktivt endnu)

Legeplads:

I 2022 er der indrettet legeplads med svævebane, gynger, vippe, karussel og klatrestativ. Anlægget er godkendt, men mindre børn må ALDRIG lege uden opsyn. 

Adgang til lejren:
Da vi har en del hverdagsudlejninger til kurser mv., er vi lidt restriktive mht. ankomst og afrejsetider, men man kan altid leje den tid man ønsker.
Weekend lejen giver adgang fra fredag kl. 18:00 til søndag kl. 14:00. Ønsker du at ankomme tidligere, så gør dig overvejelser om det, allerede inden du booker lejren.

Lejren er nøglefri og fuldautomatisk mht. adgang, og styres via SMS, og giver adgang præcis jf. tiderne angivet i lejekontrakten. Man kan således ikke komme ind en time før.

Lejren er udstyret med et bomanlæg for indkørsel, som først åbner når man har adgang til lejren. Man kan altid komme ud med biler ved at køre helt frem til bommene

Vinterudlejning:

Det er også en stor oplevelse at være på Hald Sø Lejren om vinteren, men bemærk at der ikke sneryddes. Der findes skovle og koste i fyrrum.

Det er meget vigtigt af forvarme lejren i denne periode, da lejren ikke er opvarmet uden for udlejningsperioderne.

Videoovervågning:

Udendørsarealer omkring lejren samt fyrrummet er videoovervåget.  Videoovervågningen har til hovedformål at sikre lejren, når den ikke er udlejet. Optagelserne vil kun blive gennemset såfremt der sker uønskede handlinger såsom indbrud, hærværk etc. Optagelserne overspilles automatisk efter 30 dage.

Tilsyn:

Der normalt ikke tilsyn på lejren. Ved pludselig opståede skader eller fejl, skal udlejr kontaktes. Det er ikke tilladt selv at tilkalde håndværkere etc.

Det kan forekomme at lejrens tilsyn/ejer bor på lejren (seperat afdeling i lejrens fjerneste ende) i en udlejningsperiode. Tilsyn/ejer udfører i så fald vedligholdelsesopgaver der ikke vil influere lejers brug af lejren.

Forsikring:

Lejren er bygnings- og tyveriforsikret, men IKKE forsikret mod skader opstået i en lejeperiode. Det er således lejeres ansvar at være korrekt ansvarsforsikret. Erstatningskrav er alene et mellemværende mellem lejer og udlejer, og evt. skader opstået som følge at lejers gæster etc., er udlejer uvedkommende.

Vi opfordre på det kraftigest til at alle, og især børn, er informeret om hvordan man opfører sig ordentligt - dvs. man kravler ikke ind og ud af vinduer, sætter ikke fødderne på vægge, kaster ikke med sten, spiller ikke bold op ad facader etc.

I skal selv medbringe:
Viskestykker, håndklæder, karklude, grydelapper, køkkenruller, toiletpapir samt affaldssække.

Husk også, bolde og andre sportsrekvisitter samt nødhjælpskasse.

Husk dyne/sovepose og lagen, da dette skal benyttes.

På lejren er der:
Grej til daglig rengøring. Sæbe til opvaskemaskinen og specielle filtre til kaffemaskiner.

Når lejren forlades:

Oprydning: 

Alt skal ligge på den rette plads - og som modtaget ved ankomst. I modsat fald, må det påregnes, at den pågældende genstand noteres som manglende, og den vil blive pålignet lejeren.

Rengøring:

Normal rengøring = støvsugning, gulvvask og aftørring, er indeholdt i lejeprisen, dog skal lejren afleveres i opryddet stand, papirkurve skal tømmes og affaldssække placeres i lejrens containere.

Ved opryddet stand forstås: Affald fjernes fra gulve, senge, håndvaske og vindueskarme mv. Borde aftørres, møbler sættes på plads.

Madrasser skal ligge normalt i sengen – og ikke rejses op.

Køkkenet skal være rengjort. (Alt service skal være rent og sat på plads, alle maskiner, ovne, køl/frys etc. skal være rengjorte indvendig og udvendig)

Hvis ekstraordinær rengøring i eksempelvis køkken er påkrævet, iværksættes det for lejers regning på
timebasis pr. påbegyndte halve time. i henhold til prisoversigten.

Henkastet affald på grunden skal fjernes inden afrejse, ligesom udendørs askebægere skal tømmes.

Affald:
Skal anbringes i containerne ved køkkenet. Der må ikke sættes noget, ved siden af containerne, da dyrene spreder det.

Det aktuelle renovationsgebyr pr. kg. fremgår af prisoversigten.

Batterier, glasflasker og aluminiumsdåser kan aflevers i kasserne ved siden af containerne.